In mijn hand heb ik een microdosis paddo’s. Het is gedroogd, tot poeder vermalen, afgewogen en in een capsule gestopt. Dat is allemaal niet gedaan om er een wilde, leuke avond mee te hebben. Dit wordt gebruikt tegen angsten, stress en depressies. 

In paddo’s en truffels zit de werkende stof psilocybine. Uit eerste kleinschalig onderzoek is de mogelijke anti-depressieve werking daarvan gebleken. Na een trip op deze stof voelden langdurig, zwaar depressieve mensen zich eindelijk weer gelukkig. Dit al naar één keer, terwijl het bij gangbare antidepressiva weken duurt voor je er eventueel positieve effecten van ondervindt en er vervelende bijwerkingen aan kunnen zitten.

Die eerste positieve resultaten vragen natuurlijk om grootschalig onderzoek en dat gaat er deze zomer komen. Ruim tweehonderd langdurig, zwaar depressieve mensen die tot nu toe behandelingsresistent zijn, gaan dan een trip op psilocybine ervaren en wordt onderzocht of het echt veel mensen kan gaan helpen.

De onderzoekers zijn niet de enige die weten van de mogelijk positieve effecten. Steeds meer mensen experimenteren dan ook thuis met paddo’s en truffels in de hoop zich beter te gaan voelen. Dit doen mensen niet alleen door één keer een trip te ervaren op ongeveer 2 gram, maar ook door microdosing. Hierbij neem je één keer in de drie dagen, tien weken lang een microdosis van 0,2 tot 0,5 gram. Je ervaart dan geen psychedelische effecten, maar wordt veel rustiger in je hoofd, je kan je beter focussen en je bent vrolijker.

Vier jaar geleden heb ik een burn-out gehad, waardoor ik een pauze in mijn studie moest lassen van twee jaar. Nu gaat het veel beter, maar ik heb nog steeds regelmatig last van angsten, paniek en stress. In de documentaire DE TRIP NAAR GELUK ga ik daarom op zoektocht of microdosing ook mij kan helpen.

Bekijk hieronder de trailer en bezoek de bijbehorende website. Omdat mijn documentaire nog bekeken gaat worden door eventuele geïnteresseerden, duurt het nog even voor deze te bekijken is.