Het zijn Rico, Sticks en Typhoon die vrijdagavond in de Ziggo Dome staan. Als eerste Nederlandse rappers schrijven de Zwollenaren een stukje hiphopgeschiedenis.

Online brengt de Stentor veen multimediale productie met verschillende verhalen over en met Rico, Sticks en Typhoon. Kenners uit de Nederlandse hiphop-scene komen aan het woord. Een productie over de opkomst en de weg naar het succes van de Zwollenaren.

Als goede vriend zag Zwollenaar Paul van ’t Veer, beter bekend als DJ Pauluz, Rico, Sticks en Typhoon groeien. ,,Ik was de eerste jaren niet zo onder de indruk van Typhoon. Ik zag dat het een showman was, maar als rapper vond ik hem niet bijzonder. Hij was het gene dat wij niet tof vonden aan hiphop: oversized kleding, een zweetband op en luisteren naar Tupac.’’

Lees het verhaal hier.