Onze generatie groeit op met het idee dat je alles kan worden wat je wilt en dat je altijd je hart moet blijven volgen. Het dromen najagen lijkt wel zo belangrijk te zijn geworden dat de risico’s en het gezonde verstand uit het oog zijn verloren. En dat terwijl  sommige dromen niet zijn na te jagen zonder risico’s te nemen. Maar hoeveel risico wil je nemen om je droom uit te laten komen?

Als mij vroeger op de basisschool werd gevraagd wat ik wilde worden, gaf ik om de week een ander antwoord. Dierenarts, musicalster, verpleegster. Ik was wel eens jaloers op kinderen die altijd al wisten wat ze wilden worden. Voor veel jongens was dit politieagent, brandweerman of piloot. De jongens die ik ken van de basisschool en die politieagent of brandweerman wilden worden, hebben die droom vaak ook wel verwezenlijkt, maar jongens die piloot wilden worden gaven het op een gegeven moment toch op.

Er zitten dan ook grote risico’s aan deze droom verbonden. De opleiding is pittig, je moet een grote lening aangaan en de banenmarkt was de afgelopen jaren dramatisch. ‘Vlieger aan de grond’ is een documentaire over een jongen die deze droom wél wilde waarmaken. Hij heeft de risico’s genomen en is de lening aangegaan om zijn droom uit te laten komen. De opleiding is afgerond, maar een baan lijkt nog altijd ver weg te zijn. Wat gebeurt er met een jongen van 23 die zijn droom binnen handbereik heeft maar deze net niet weet te halen?

 

Bekijk de hele productie op www.vliegeraandegrond.wordpress.com