“Muzikanten uit Flevoland..  daar komt…, welke artiesten komen daar eigenlijk vandaan?”

Elke streek of provincie heeft wel zijn eigen, bekende artiest. Blof komt uit Zeeland, Guus Meeuwis uit Brabant en Ilse de Lange uit Twente.Dat weet iedereen. Maar zodra je vraagt welke artiesten uit Flevoland komen, weet niemand hier antwoord op te geven. Er lijkt geen sprake te zijn van een muziekcultuur. Maar overal wordt er toch muziek gemaakt? En is het niet zo dat het helemaal niet uitmaakt waar je vandaan komt, als je door wil breken?

Misschien denk je bij Flevoland aan Ali B, die in Almere woont. Dit zou misschien DE artiest kunnen zijn, ware het niet dat hij pas sinds zijn 14e in Almere woont en dus onmogelijk een Flevolander genoemd kan worden. Behalve Ali B heeft Flevoland nog wat bekende artiesten, waarvan er een aantal in mijn documentaire voorbij komen. Deze zijn echter ‘gevlucht’ uit Flevoland, omdat het niet zoveel was op muzikaal gebied. Deze zijn gevlucht naar een muzikantenstad waar er vervolgens connecties werden gemaakt en een doorbraak volgde. Dit allemaal lijkt niet mogelijk te zijn in Flevoland.

Dus, waar blijft die van Flevoland? Waar blijft die eigen artiest die ‘van de Flevolanders’ is?  De provincie bestaat natuurlijk nog kort, maar lang genoeg, lijkt het,  om een soort van muziekcultuur te creëren. Toch lijkt deze er nauwelijks te zijn. In deze docu ga ik uitzoeken wat die muziekcultuur dan is, waarom artiesten vluchten uit Flevoland en waarom er geen Flevolandse muzikanten door lijken te breken.

 

https://www.facebook.com/klinktalsmuziekflevoland/