Het gaat best goed met Nederland! We openen grote windmolenparken in de Noordzee om duurzame energie op te wekken. We zijn hard aan het werk om te voldoen aan de klimaatdoelen van Parijs en klimaatverandering is een hot-topic tijdens de coalitieonderhandelingen.

Duitsland haalt de meeste hernieuwbare energie uit windmolens en zonnepanelen.

Maar, hebben we het er wel genoeg over? We doen wel of Nederland heel duurzaam is maar onze Duitse buren doen het bijvoorbeeld een stuk beter met duurzame energie.

Duitsland draait soms voor meer dan de helft op hernieuwbare energie! Komen wij aan met een lullige 5,8 procent uit duurzame bronnen.

En als je kijkt naar de CO2-uitstoot zit Nederland ook in de top van Europa. Per persoon stoten we zelfs twee keer zoveel uit als iemand uit Frankrijk.

Bovendien bungelt Nederland onderaan de milieuranglijst van de Europese Unie.

Als leiders zoals Trump het laten afweten en zich terugtrekken uit het Klimaatakkoord van Parijs, is er nog meer reden om ons zorgen te maken.

Zo zijn er nog genoeg voorbeelden aan te dragen waarom we het meer over het klimaat moeten hebben.

Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen en heb daarom mijn afstuderen in het teken gezet van duurzame innovaties. Ik hoop door deze initiatieven te laten zien dat we het klimaat weer net ietsje meer op onze radar hebben staan.

Lees hier meer.