Als je denkt dat gamen alleen iets voor mannen is, dan heb je het toch echt mis. Tegenwoordig zijn er namelijk net zoveel vrouwelijke als mannelijke gamers. GamerGIRL is een online magazine speciaal voor al deze vrouwen die van games houden.

Hoewel de verdeling tussen mannelijke en vrouwelijke gamers steeds gelijker wordt, zijn de mainstream game media nog vooral gericht op mannelijke lezers. Ze schrijven over games vanuit een mannelijk standpunt, waardoor de vrouwelijke lezer niet aangesproken wordt en eigenlijk buiten de boot valt. GamerGIRL vangt deze vrouwelijke lezers op en biedt ze een plek waar ze terecht kunnen voor hun dagelijkse dosis achtergrond, interviews, reviews, opinie en meer op het gebied van games en daaraan gerelateerde zaken.

Wat moet je je hierbij voorstellen? Denk bijvoorbeeld aan interviews met allerlei vrouwen die werkzaam zijn in de game-industrie; variërend van een indie game-ontwikkelaar tot de manager van een Game Mania filiaal. Via deze interviews wil GamerGIRL laten zien dat vrouwen op allerlei verschillende manieren aanwezig zijn in de game-industrie. Ook wordt ingegaan op de ongelijkheid in de game-industrie en het seksisme dat hierbij komt kijken:

“Ik heb me extreem eenzaam gevoeld voor een groot deel van mijn carrière. Onderzoek wijst uit dat een werkomgeving voor ongeveer 30 procent uit vrouwen moet bestaan, voordat vrouwen niet meer buitengesloten en gestereotypeerd worden. Maar slechts 3 tot 5 procent van game programmeurs is vrouwelijk.” – Brie Code, ex-Ubisoft ontwikkelaar

Naast deze interviews biedt GamerGIRL opiniestukken, columns en een hoop specials, zoals een overzicht van de ontwikkeling van vrouwelijke personages in games, een artikel over games waarin je zelf het geslacht van je personage kan bepalen of een wekelijkse rubriek over casual cosplay. Geen idee wat dat betekent? Geen nood, ook voor uitleg kan je terecht op GamerGIRL. Een voorbeeld van zo’n casual cosplay outfit vind je hieronder:

Benieuwd naar meer? GamerGIRL is te vinden op www.gamer-girl.nl. Je kan ons ook vinden op Facebook en Twitter.