Windesheim opnieuw tweede in Keuzegids HBO

Voor het vierde jaar op rij is de kwaliteit van onze opleidingen gestegen. In het onderzoek van Keuzegids HBO scoort Windesheim 67,5 punten: twee punten hoger dan afgelopen jaar. Daarmee zijn we qua aantal punten de grootste stijger in de categorie grote hogescholen en net als afgelopen jaar de op één na beste grote hogeschool van Nederland. Henk Hagoort: ‘Niet eerder scoorde Windesheim zo hoog als dit jaar. Een resultaat om trots op te zijn en een groot compliment aan alle docenten en medewerkers die zich iedere dag inzetten voor persoonlijk en vernieuwend onderwijs voor onze studenten’.

Dertien ‘topopleidingen’

Dertien opleidingen van Windesheim krijgen van Keuzegids HBO het zegel ‘topopleiding’, zeven meer dan vorig jaar. In Zwolle zijn dit de opleidingen Ruimtelijke Ontwikkeling – Mobiliteit, Elektrotechniek, Civiele Techniek, Bouwkunde, Global Project & Change Management, Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogie en de lerarenopleidingen Natuurkunde, Scheikunde en Lichamelijke Opvoeding. In Almere betreft het de opleidingen Ruimtelijke Ontwikkeling – Mobiliteit, HBO-ICT, Communicatie en Commerciële Economie.

Met name de technische opleidingen van Windesheim scoren erg goed: acht van de negen onderzochte opleidingen staan de in de top drie van de landelijke vergelijking met dezelfde opleiding bij andere hogescholen. Josephine Woltman Elpers: ‘We scoren al jaren erg goed met onze techniekopleidingen. Onze kracht zit in de korte lijnen die we hebben. Niet alleen tussen studenten en docenten, maar ook tussen medewerkers onderling. Doordat we veel contact met elkaar hebben en van elkaar weten wat er speelt, kunnen we studenten optimaal ondersteunen.’

Traktatie

Om dit succes te vieren trakteren we dinsdag (26 sept) alle docenten, studenten en medewerkers. Van 11:00 tot 15:00 uur staan foodtrucks en een poffertjeskraam buiten op de Campus in Zwolle. In Almere vind je ze in de centrale hal.

Over de Keuzegids

De Keuzegids is een onafhankelijke consumentengids die de kwaliteit van alle opleidingen beoordeelt en vergelijkt. De beoordeling van de Keuzegids is gebaseerd op een combinatie van studentenoordelen, studiestatistieken en oordelen uit visitatie- en accreditatierapporten. Zie www.keuzegids.org voor meer informatie.

Geef een antwoord