Gastcollege topinterviewer Frénk van der Linden

Hoe gaat het er achter de schermen aan toe wanneer een journalist spreekt met Anouk, Johan Cruijff, Youp van ’t Hek, Freddy Heineken, Tommy Wieringa, Ahmed Aboutaleb, André Hazes, Neelie Kroes en andere prominente Nederlanders? Wat zijn de gevoelige momenten? Welke conflicten spelen zich af? Waar moet je als interviewer lering uit trekken?

 

Op woensdag 17 oktober komt Frénk naar  de opleiding Journalistiek op Windesheim voor een gastcollege interviewen.

Al 40 jaar werkt journalist Frénk van der Linden voor kranten, tijdschriften, radio- en tv-programma’s.  In het boek ‘Onder Hollandse Helden’ geeft hij een kijkje in zijn journalistieke keuken, maar het is ook een openhartige weerslag van zijn persoonlijke zoektocht.

 

 

 

Cover Onder Hollandse Helden
Cover Onder Hollandse Helden

In de tentoonstelling Onder Hollandse Helden (14 oktober 2017 – 7 januari 2018) gaan 25 journalistieke portretten van Frénk van der Linden in Museum De Fundatie de dialoog aan met andere schilderijen, tekeningen en foto’s van de geportretteerden uit het boek. Publieksopening op zaterdag 14 oktober om 15:00 uur. Aanmelden: opening@museumdefundatie.nl.

Het boek Onder Hollandse Helden – Valkuilen en levenslessen van een vragensteller verschijnt  bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff. Frénk van der Linden selecteerde de mooiste – en meest diepgravende, ontroerende en soms bizarre interviews met helden uit de politiek, sport, kunst en media. Met columns van o.a. Geert Mak, Wouter Bos en Matthijs van Nieuwkerk. (ca. 700 pagina’s, €24,99)

Geef een antwoord