Van crisis naar kans

In de coronacrisis start je een bedrijf. Je besluit om tiny houses te verkopen. Door de pandemie liggen de financiën voor investeringen in recreatiemiddelen echter stil. Als gevolg daarvan lopen je inkomsten terug.

Het overkwam Wytze van der Land. De 73-jarige man uit De Wilgen besloot niet bij de pakken neer te gaan zitten: hij switchte meteen naar het bouwen van sanitaire units. Met succes, want hij maakte er een half miljoen omzet mee. Door de coronacrisis hebben steeds meer campinggasten behoefte aan privé-sanitair.

Ook op andere manieren halen Friese ondernemers een kans uit de coronacrisis: ze investeren in een onzekere toekomst, gooien hun leven om of ontdekken door de pandemie een gat in de markt. De vijf portretten van deze zzp’ers lees je in de afstudeerproductie ‘Van crisis naar kans’.

Verder kom je er door middel van een achtergrondverhaal achter hoe het kan dat sommige zelfstandigen lijken te verlammen in een crisis, terwijl anderen juist in actie komen. Het andere achtergrondverhaal gaat in op het economische aspect: welke hulp wordt er in de pandemie geboden aan Friese ondernemers?

 

Geef een reactie