Podcastserie ‘Wat wil jij later worden?’ binnenkort online

De podcastserie ‘Wat wil jij later worden?’, gemaakt door Stèfan Leusink in samenwerking met uitzendbureau InPerson staat nu online. In de podcastserie gaat Leusink in gesprek met mensen die iedere dag hun droomberoep uitoefenen.

 

De podcast is gebaseerd op de antwoorden die kinderen op de basisschool geven als er door de juf of meester wordt gevraagd wat zij later graag willen worden. Daaruit vloeit een top 10 bij jongens en meisjes. In de podcastserie gaat Leusink op zoek naar mensen uit die top 10 met een bijzonder verhaal. Zo kun je bijvoorbeeld luisteren naar het pakkende verhaal van de chef-kok van drie sterrenrestaurant de Librije in Zwolle en een dierenarts in dierentuin Wildlands in Emmen.

Dolende millennials

“Ik merkte dat veel millennials (mensen in de leeftijd van 20 t/m 30 jaar) en afgestudeerden net als ik geen idee hebben over wat ze willen worden,” stelt Leusink. Nieuwsberichten bevestigden dat beeld. Vanaf 2018 vonden bijvoorbeeld 10.000 minder jongeren een baan. “Ik vroeg me daarom af of je je droomberoep nog wel kon vinden in deze tijd en wat je er dan allemaal voor moet doen.”

Daarom besloot hij op zoek te gaan naar mensen die hun droomberoep wel hebben gevonden. Wat hebben deze mensen moeten doen en laten voor hun droombaan? Was het vroeger ook al hun droomberoep en hoe zien zij de toekomst voor zich? “De gesprekken waren allemaal erg leuk, de gasten werkten graag mee en ik werd overal hartelijk ontvangen,” zegt Leusink met een glimlach. “Speciale dank voor de samenwerking met uitzendbureau InPerson voor wie ik deze podcastserie mocht produceren,” voegt hij toe.

De podcast ‘wat wil jij later worden?’ is binnenkort via Spotify te beluisteren. Benieuwd naar wat je kan verwachten? Check de video’s hieronder.

 

 

Geef een antwoord