Nederland autoland: nieuwe podcastserie Max’ Autocast laat zien hoe ons land bijdraagt aan emissievrij vervoer in 2035

Zwolle/Wageningen – Op zonne-energie bijna 3.000 kilometer rijden naar Zuid-Spanje? Met een elektrische auto roadtrippen naar Glasgow? Een oude Porsche 911 ombouwen naar een elektrische krachtpatser? In de nieuwe podcast Max’ Autocast komt het allemaal voorbij.

Op Europees niveau staat er op autogebied één duidelijke stip op de horizon: in 2035 moeten alle nieuwe personenauto’s emissievrij zijn. Dat betekent een enorme omslag voor de gevestigde autofabrikanten, die jarenlang kennis en ervaring hebben gestopt in het verbeteren van de verbrandingsmotor en nu ineens over moeten stappen op andere vormen van aandrijving. 

De Nederlandse bijdrage

Kortom, de auto gaat de komende jaren ingrijpend veranderen. Het innovatietempo bij automerken ligt inmiddels hoog, maar ook toeleveranciers moeten veranderen om op de nieuwe markt in te kunnen spelen. Speelt zich dat dan allemaal buiten Nederland af? Juist niet! Ons land huisvest weliswaar geen grote automerken, maar wel flink wat innovatiekracht en start-ups.

De stekker in een oude 911. Het kan gewoon!

Wat te denken van Martijn van Dijk, die met zijn bedrijf ‘Voitures Extravert’ oude Porsches 911 ombouwt naar elektrische krachtpatsers? Of de studenten van het waterstof-raceteam Forze, die op waterstof benzineauto’s willen verslaan op het circuit. Nog niet overtuigd? Het Solar Team Eindhoven reed op zonne-energie helemaal naar Tarifa in Zuid-Spanje, een rit van bijna 3.000 kilometer!

Max’ Autocast

De bovenstaande onderwerpen komen allemaal voorbij in Max’ Autocast. Vanuit zijn ervaring als autojournalist spreekt Max met partijen die dingen net even anders doen, of juist bezig zijn met pionieren. Hij verwondert zich over wat er nu allemaal speelt in de autowereld, maar plaatst tegelijkertijd kanttekeningen bij bepaalde ontwikkelingen. Want is het rijden op zonne-energie wel haalbaar in Nederland? Gaat waterstof het op termijn niet grandioos verliezen van de elektrische auto?

Op deze vragen en nog veel meer krijg je antwoord als je luistert naar Max’ Autocast. Je kunt de podcast vinden op www.praatkast.nl en op de bekende podcastkanalen. Heb jij vragen voor Max? Of wil je dat hij een specifiek onderwerp behandelt? Schroom niet om contact op te nemen via info@praatkast.nl. Luister hier alvast naar een voorproefje:

Geef een reactie