Hoe tienduizenden tieners rijk proberen te worden op het internet

Steeds meer Nederlandse jongeren denken de nieuwe Bill Gates te worden door een internetsuccescursus van een internetgoeroe te kopen. Online cursusaanbieders pompen tonnen advertentiegeld in YouTubeadvertenties om cursisten te strikken. Maar hoe realistisch is het om als tiener online tienduizenden euro’s per maand te cashen?

Christopher Philippe uit het Zeeuwse gehucht Sint Philipsland is 16 jaar als hij voor het eerst aan het grote geld snuffelt. In 3 mavo volgde hij het nieuwe vak ‘ondernemerschap’. In eerste instantie had hij daar niets mee, dacht hij. Niets bleek minder waar toen hij met klasgenoten besloot old school te handelen, maar dan in een nieuw jasje: Chinese producten voor een habbekrats importeren en in Nederland voor 3 keer zo veel verkopen.

Waar de business van klasgenoten amper van de grond kwam, liep die van Christopher en zijn maten als een trein. Ze speelden in op de hype van dat moment: scrunchies. Je weet wel, van die haarelastiekjes met stof die alle meiden in hun haar of om hun pols droegen. Na het importeren vanuit China, begonnen ze direct met verkopen. Niet in een winkel, maar in de schoolkantine. Op de elastiekjes zat een winstmarge van €2,33,-. Voor ze het wisten, knalden ze door de voorraad heen en cashten ze 400 piek. Daar moet je in de supermarkt, als tiener, meer dan 80 uur per maand voor werken.

‘Geheime strategieën’
Na een zomer chillen en werken bij de Appie, sloegen de ondernemerskriebels bij Christopher toe. Hij verdiepte zich in online geld verdienen. Na een paar dagen zoeken, kwam hij uit bij de grootste internetgoeroe van Nederland en inmiddels miljonair; Ria Juan.

Volgens deze 23-jarige Nederlander kan iedereen met de juiste motivatie een financieel vrij, blij leven realiseren. Moet je wel eerst 1k aftikken voor zijn videocursus waarin hij ‘geheime strategieën’ onthult over hoe je Chinese producten vindt, die je vervolgens verpatst op Bol.com. Christopher schudde z’n spaarvarken leeg en waagde de gok.

Wil je weten of het Christopher gelukt is om online duizenden euro’s binnen te harken? Houd dan deze pagina in de gaten voor een link naar het gehele artikel.

Geef een reactie