Het groene goud: eten we later elke dag zeewier?

Zeewier gaat het voedsel van de toekomst worden, althans: dat voorspellen verschillende onderzoekers en experts. Deze zeegroenten zitten bomvol vitamine, mineralen en bouwstoffen die nodig zijn voor een gezonde leefstijl. Daarnaast is het ook nog eens goed voor het milieu. Maar ondanks de belofte van dit groene goud, ligt het bij nog maar weinig mensen op het bord.

Om uit te zoeken hoe dat komt, neemt zeewierboer Jan Kruijsse je mee de Oosterschelde in. Tot zijn knieën in het water en met een aardappelschilmesje in zijn linkerhand vertelt hij over hoe het is om zeewier te snijden in Nederland, maar ook hoe de toekomst van dit groene goud er volgens hem gaat uitzien. Daarnaast komen een onderzoeker, trendwatcher, foodblogger en jij —de consument— aan bod.

Benieuwd of zeewier later dagelijks bij jou op je bord ligt? Duik in de wereld van het Nederlandse zeewier. Lees en bekijk de gehele productie op de website van National Geographic.

Geef een reactie