Het wel en wee, van corona op tv

Opnames die werden verplaatst of helemaal afgezegd, kandidaten die aan de lopende band getest moeten worden met dure pcr-tests en adverteerders die afhaken. Zomaar wat problemen waar de tv-wereld mee te maken kreeg als gevolg van de wereldwijde coronapandemie. Het virus maakt geen onderscheid en dus moest ook dit wereldje eraan geloven.

Zeker in het begin van de pandemie is het kommer en kwijl. De opnames worden bemoeilijkt door alle maatregelen, door afhakende adverteerders lopen inkomsten achteruit en freelancers in de mediawereld vrezen voor hun baan. In de zomer van 2020 werd er versoepeld en was er vooruitgang zichtbaar, maar medio oktober ging het weer mis en kwamen we terug in de tijd van lockdowns en wekelijkse persconferenties. En zelfs nu, augustus 2021, zijn de gevolgen van corona nog steeds zichtbaar, denk bijvoorbeeld maar eens aan alle talkshows zonder publiek.

In gesprek met betrokkenen, zoals tv-makers en deskundigen, blik ik terug op het afgelopen 1,5 jaar. Want wat is de invloed van corona op de tv-wereld geweest? Maar dat niet alleen, we kijken ook naar de toekomst en mogelijke pluspunten die we mee kunnen nemen naar de toekomst.

Want wat is de slotconclusie na terug te hebben gekeken op een bizarre periode? Is de tv nu dood en begraven? Blijft alles bij hetzelfde? Of komt de tv-wereld wel misschien beter uit de crisis dan men ooit voor mogelijk had gehouden? Het antwoord is hier te lezen.

 

Geef een reactie