Een stukje niemandsland waar iedereen elkaar kent

Ergens in Twente ligt een heel klein dorpje met zo’n 1200 inwoners dit dorpje draagt de naam Langeveen wat met op het Twents uitspreekt als ‘t Langeven. In dit dorpje woon ik al mijn hele leven. Ik groeide hier op, ging hier naar basisschool en leerde vrienden kennen voor het leven. Inmiddels ben ik de 21 gepasseerd en ben ik steeds vaker bezig met mijn toekomst. In Langeveen is geen supermarkt, geen openbaar vervoer en de dichtstbijzijnde stad ligt zo’n 15 kilometer verderop. Als je dit zo hoort dan lijkt de keuze snel gemaakt, want wie gaat nou in een dorp wonen waar helemaal niks is. Alleen is deze keuze voor mij niet zo vanzelfsprekend. In deze productie ga ik opzoek naar het antwoord op mijn vraag: ga ik weg of blijf ik? Want er is dan misschien niks in Langeveen, maar wat is de kracht van zo’n dorp en wat zouden redenen zijn om wel te blijven. Ik neem jullie mee in mijn zoektocht naar een stukje niemandsland waar iedereen elkaar kent.

Benieuwd naar maar mijn zoektocht? Check dan gauw mijn website:

https://carlijnplegt.wixsite.com/stukjeniemandsland1

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply