De invloed van het chef-tekort op de toekomst van de horeca

Chef vuur
Gezocht: zelfstandig werkend kok

Eigenschappen: Je hebt passie voor eten en koken, je bent stressbestendig en je bent bereid dagelijks 16 uur lang in een bloedhete keuken te werken tegen het minimumloon!

Ben jij na deze vacature enthousiast geraakt en voldoe jij aan bovenstaande functie-eisen? Stuur dan je motivatie en CV naar ons op!

Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar: er is een tekort aan koks. Een beroep dat door het lage salaris, de lange dagen, onaantrekkelijke werktijden en hoge werkdruk al jaren bovenaan de lijst van meest stressvolle beroepen ter wereld staat. Ondanks het tekort, schieten horecaondernemingen als paddenstoelen uit de grond. Hoe vul je vacatures in een beroep dat meer nadelen dan voordelen lijkt te hebben, en vooral bekend staat om zijn harde cultuur, ongezonde werkomgeving en immense stress? Hoe maak je zo’n beroep voor (jonge) mensen aantrekkelijk? En als het tekort aan chefs aanhoudt, wat betekent dat voor de toekomst van de horeca?

 

 

15 maart sloot de horeca haar deuren voor het virus waar wij nog dagelijks mee geconfronteerd worden: corona. Sindsdien kunnen we niet meer een biertje drinken in de kroeg, een pizzaatje eten bij de pizzeria of een filmpje kijken bij de bioscoop. Hoe zijn ondernemingen door het coronavirus getroffen? Welke invloed heeft corona op het chef-tekort? En hoe ziet het horecalandschap eruit als corona voorbij is?

In dit zesgangendiner spreek ik chefs, ondernemers, onderzoekers en vakbonden om antwoord te krijgen op deze vragen.

De gehele productie is te lezen op de website www.lcdgrt.com.

Geef een reactie