Afstudeerproductie wint NL-Awards voor beste radioprogramma!

De afstudeerproductie ‘Jong Opgebrand’  van Annagreet  Miedema heeft de NL-Award 2016 voor beste radioprogramma gewonnen heeft!  Dat werd tijdens de Roosdagen van de regionale oproepen bekend gemaakt. Annegreet studeerde met deze documentaire in 2016 af aan de opleiding journalistiek van Windesheim.

nl awards (c)annagreet miedema
(c)margreet miedema

De documentaire gaat in op de vraag hoe het komt dat steeds meer jongeren een burn-out krijgen. En dan moet name hoe kan het dat een student volledig opgebrand raakt. In deze radiodocumentaire vertelt Annagreet Miedema haar persoonlijke verhaal over hoe zij als student een burn-out kreeg.

 

De documentaire en bijbehorende website werd  door de opleiding journalistiek beoordeeld met een 8,6 en was een van de zes genomineerden voor ‘Zwolse Beste 2016’, de prijs voor de beste afstudeerproductie. De documentaire ‘jong opgebrand/Jong al opbaarnd’ werd in 2016 uitgezonden door Omrop Fryslân.

De jury voor de NL-Awards 2016 bestaat uit juryvoorzitter Annette van Trigt (documentairemaker, producer en presentator), Ton van Zantvoort (documentairemaker en winnaar Gouden NL-Award 2015), Rachid Finge (communication manager Benelux bij Google), Meike de Jong (journalist en

NL-Awards jury © Copyright 2017 NL Awards
NL-Awards jury © Copyright 2017 NL Awards

nieuwslezeres bij RTL), John Appel (documentairemaker), Gerson Veenstra (eindredacteur Online RTL Nieuws), Willem Alkema (programmamaker en producent), Sjors Fröhlich (hoofdredacteur BNR Nieuwsradio) en Tom van ’t Einde (verslaggever EenVandaag).

 

 

Featurd image: NL-Awards ROOS © Omrop Fryslan

Geef een antwoord