Documentaire van oud-student op NPO2: Van afstudeeridee naar serie.

Het idee voor haar productie ‘liefde op z’n Surinaams’ had Lennah Koster al tijdens haar afstuderen. Na haar studie werkte ze dit verder uit. En nu is het eindresultaat te zien op NPO2. Hoe vet is dat?

Lennah Koster studeerde in 2014 af aan de opleiding Journalistiek met een documentaire over alleenstaande Surinaamse moeders in Nederland. Ze ging met dit idee de boer op en dat had resultaat! Voor de NTR kon ze er een vierdelige serie van maken.

(c)Lennah Koster nam de moeders die zij volgde mee naar Suriname
(c)Lennah Koster nam de moeders die zij volgde mee naar Suriname

Vanaf woensdag 26 april is ‘Liefde op z’n Surinaams’ te zien op NPO2, om 19.20u. Vrijdag 21 april vertelt Lennah over haar documentaire in talkshow De Nieuwe Maan, NPO2 om 17.45u.

Veel Surinaamse moeders zijn single. Ze werken fulltime, voeden hun kinderen alleen op en hebben veel sociale contacten. Op het oog sterke vrouwen, maar toch vallen ze geregeld voor de zogenaamde verkeerde man. Wat maakt deze mannen zo aantrekkelijk? Staat hun onafhankelijkheid een relatie in de weg? Hoe realistisch vinden ze een monogame relatie? Lennah neemt de vrouwen mee naar Suriname, op zoek naar de roots van hun liefdespatronen. Daar ontdekken ze een lange keten van eenoudergezinnen. Welke invloed hebben opvoeding, cultuur en geschiedenis in hun relaties met mannen?

Lennah: ‘Mijn fascinatie ligt vooral bij de manier waarop de Surinaamse vrouwen met de liefde omgaan. Ik bewonder hun onafhankelijkheid en de vanzelfsprekendheid waarmee zij hun kinderen alleen opvoeden. Ze hebben een vechtersmentaliteit, niemand krijgt deze vrouwen klein en met een dosis humor slaan zij zich door vervelende situaties heen. Dat vind ik echt inspirerend, dat deze vrouwen overeind blijven en hoopvol blijven ondanks teleurstellingen.’

Geef een antwoord