Sinds zijn doorbraak staat Kempi bekend als de kroonprins van de Nederlandse hiphop. Zijn eerste mixtapes waren ruw, en ongekend eerlijk. Vanuit Eindhoven gaf hij de jongens van de straat een stem. Hij was het die voor het eerst voor een miljoenenpubliek geloofwaardig rapte over het verpakken van crack en het pushen van coke. Snel werd hij gebombardeerd tot grote belofte. Hij tekende een platendeal terwijl hij vast zat, ontwikkelde zijn talent en bracht meerdere projecten uit. Maar na zijn tweede album, Het Testament Van Zanian Adamus, werd het angstvallig stil.

Meerdere veroordelingen, onder andere voor het aanzetten tot prostitutie en het bezit van een wapen en cocaïne, dwarsboomden zijn opmars. Terwijl hij achter tralies zat begon de Nederlandse hiphopscene te floreren. Het New Wave album was een enorm succes, en de jongens van Broederliefde zijn officieel de meest succesvolle Nederlandse act ooit. Nu Kempi opnieuw op vrije voeten is, wil hij nog één ultieme poging te wagen om aan te haken.

Deze poging heb ik vastgelegd. Ik heb in een groot interview Kempi’s verhaal naar buiten gebracht. Hoe was het voor hem om anderen te zien profiteren van al het werk wat hij heeft gedaan voor Nederlandse hiphop, en belangrijker: hoe gaat hij ervoor zorgen dat hij status als kroonprins voor eens en altijd waar gaat maken? Lees het interview met Kempi hier.

Dit moest verteld worden omdat naast dat dit het verhaal is van Kempi, het ook het verhaal is van veel jongens die vechtend proberen uit een uitzichtloze situatie te ontsnappen. Hij heeft enorm veel betekend voor de muziekwereld en de artiesten die vandaag de dag aan de top staan. Een aantal artiesten heeft aan mij verteld hoe groot zijn status is, en wat hij voor hen heeft betekend. Lees dat verhaal uit de mond van Lucky Fonz III, Winne en Nicole Bus.

Ben je benieuwd wat ik zelf vind van Kempi’s nieuwe mixtape? Kijk dan mijn Reaction Video hier, en lees de verhalen op mijn blog.

Print Friendly, PDF & Email