Die bruine banaan op je fruitschaal…

Het pak melk dat twee dagen over datum is…

De laatste uitgedroogde broodjes in de zak…

We maken ons allemaal schuldig aan het weggooien van eten. Wat maakt het ook uit, in de supermarkt koop je zo weer nieuw eten en voor de prijs hoef je het ook niet te laten. In Nederland hoeft ook niemand honger te lijden en het weggegooide voedsel wordt uiteindelijk weer verwerkt tot bruikbare producten.

In mijn afstudeerdocumentaire probeer ik er achter te komen waarom mensen het wel als een probleem zien. Ik gooi mijn scepsis opzij en ga proberen mijn voedselverspillingsgedrag aan te pakken. Ik onderzoek het nut van Apps die ontwikkeld zijn om verspilling tegen te gaan. Ik spreek met de woordvoerder van het Voedingscentrum Roy van der Ploeg om tips in te winnen waardoor ik minder weg ga gooien en ik duik met de jongerenorganisatie van de ChristenUnie in de containers van een groothandel.

Om er achter te komen wat het effect van mijn verspilling op de wereld is spreek ik met Toine Timmermans, hoogleraar aan de Universiteit van Wageningen en pionier op het gebied van voedselverspilling.

Print Friendly, PDF & Email