Zwolse editie World Press Photo met extra exposities

Naast de tentoonstelling World Press Photo met ’s werelds beste journalistieke foto’s, zijn er in de Grote Kerk in Zwolle nog twee exposities te zien;  ‘Kidsright’ en ‘You and I’.

De fotoreportages ‘You and I in de wijk’  zijn gemaakt in samenwerking met drie basisscholen en de opleiding Journalistiek Windesheim Zwolle.  De foto’s laten verschillende generaties Zwollenaren zien uit de wijk Assendorp en Stadshagen. ‘You and I’ in de Grote Kerk zelf laat foto’s zien van professionals en amateurs.

In de Grote Kerk wordt een documentaire vertoond over het ontstaan van enkele van de ingezonden fotoproducties. Deze documentaire is gemaakt door Hielke Jan Borger en Alwin Sinnema, twee derdejaars studenten van de opleiding Journalistiek Zwolle.

Op 16 maart is Cigdem Yuksel te gast in het Foto Café. De winnares van de Zilveren Camera 2016 – een prijs die ze kreeg voor de aangrijpende wijze waarop ze kinderarbeid in Turkije door Syrische kinderen vastlegde – vertelt over haar werk. De avond begint om 20.00 uur. Aansluitend een portfoliobespreking voor (amateur)fotografen. Kaarten zijn te reserveren via wpp@grotekerkzwolle.nl. Kosten: € 10.-

(c)Worldpressphotozwolle
(c)Worldpressphotozwolle

Op 23 maart wordt er van 19.30 tot 21.00 uur een studium generale gehouden met filosoof Henk Oosterling van de Erasmus Universiteit. Hij gaat onder meer in op de individuele rechten van het kind. Je opgeven voor deze meeting kan via www.kpz.nl.

Studenten Journalistiek Windesheim Zwolle verzorgen op 30 maart, tussen 14.30 – 15.30 uur, het programma Uitgelicht, Jeroen Swolfs, internationaal bekend straatfotograaf vertelt over zijn werk in de grote wereldsteden waar hij het straatleven vastlegt.

Een van de andere highlights is de komst van Ignas van Schaick naar de Grote Kerk op 30 maart, vanaf 20.00 uur. Van Schaick was als filmer en producent betrokken bij de totstandkoming van De Nieuwe Wildernis. Momenteel werkt hij aan De Wilde Stad, een film die op verrassende wijze laat zien dat er voor een natuurfilmer ook in het drukke Amsterdam veel valt te registreren. Op 30 maart laat hij fragmenten zien. Kaarten zijn te reserveren via wpp@grotekerkzwolle.nl. Kosten: € 10.-

 

Meer info: http://worldpressphotozwolle.nl/

Grote Kerk Zwolle
Grote Markt 18
8011 LW Zwolle

 

Featured image: deel van poster (c)Worldpressphotozwolle

Geef een antwoord