Student Yara Dragt wint fotoprijs ‘De Stad Vertelt’

Yara Dragt (c)Erik van Schaik

Student Journalistiek Yara Dragt van Windesheim heeft de derde prijs in de wacht gesleept van de fotowedstrijd ‘De Stad Vertelt’. Een trotse Yara vertelde dat ze eigenlijk niet veel van fotografie af wist, totdat ze de specialisatiemodule Fotojournalistiek volgde. Docent Gertjan Aalders moedigde haar aan om in te zenden voor de Zwolse wedstrijd. En met succes!

Yara’s fotoserie gaat over het scheren van de schaapskudde die van april tot november graast in de Zwolse wijken Holtenbroek en Stadshagen. Elk voorjaar wordt de kudde van herder Tjitse Terpstra en zijn hond Jim geschoren. Ze drijven samen alle dieren bij elkaar, zodat de schapenscheerders de schapen kunnen verlossen van hun wintervacht.

Uit het juryrapport: ,,Een authentiek beeldverhaal van een schaapskudde aan de rand van Zwolle. Vakbekwame schapenscheerders scheren de schapen in een klassieke serie foto’s over een oud ambacht. Het zware werk van de schapenscheerders wordt close in beeld gebracht hetgeen leidt tot een zekere intimiteit.’’

De fotoserie van Yara is tot 24 september te zien in Academiehuis De Grote Kerk in Zwolle. Tegelijk met de expositie ‘De Stad Vertelt’ zijn hier ook de winnaars van de World Press Photo 2018 te bewonderen. De tentoonstelling wordt omlijst door een Foto en Film Festival met oa op 2 september speeddating met filmers en fotografen van naam en faam.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply