“Reis niet minder, maar reis bewust”

Toerisme is de derde grootste exportsector ter wereld en het levert wereldwijd enorm veel geld op. Dit gaat helaas vaak ten koste van het milieu en de bevolking. Het is daarom belangrijk dat we duurzaam gaan reizen, maar wat houdt dat eigenlijk in? 

Duurzaam duidt voor veel mensen op natuur en milieu, en we linken het vrijwel altijd aan het transport naar de vakantiebestemming toe. Maar duurzaam reizen is veel meer dan dat. Het gaat er bij duurzaam reizen namelijk om dat je tijdens je reis rekening houdt met mens, dier en natuur.

Drie maanden geleden kwam ik op het idee om uit te zoeken of je in een land als Marokko een duurzame reis kon maken. Achteraf zou ik zeggen: natuurlijk kan dat! Je kunt overal ter wereld een duurzame reis maken. Maar van tevoren had ik geen idee waar ik moest beginnen.

In deze productie neem ik je mee op mijn reis. Ik laat je zien op welke manieren jij als toerist je steentje bij kan dragen.

Benieuwd naar het hele verhaal? Lees het op: http://www.yaradragt.nl/duurzaam-reizen (wachtwoord: duurzaam)

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply