PRIKKELS

Overprikkeling, onzekerheid en stress liggen als een deken over mijn studietijd. Dat geldt niet alleen voor mij, ik ben 1 van de geschatte 170.000 hoogsensitieve studenten in Nederland. Deze groep ervaart vaker stress, angsten en depressieve klachten en heeft een grotere kans op een burn-out. Dat klinkt heftig, toch lijkt er voor deze studenten geen plek binnen de hulpverlening van het hoger onderwijs.

Hoogsensitieve student Barbora Roldanus (24) nam al twee keer een jaar rust, omdat school haar te veel werd. ‘Intussen ben ik nog geen jaar met mijn master bezig en heb ik alweer behoefte aan een tussenjaar. Ik wou dat er hulp of begeleiding was vóórdat ik het idee heb dat ik een jaar moet bijkomen.’

Op welke manier kunnen hogescholen en universiteiten hun hoogsensitieve studenten dan helpen? Met die vraag ging ik de afgelopen maanden op pad om met onderzoekers, coaches, ervaringsdeskundigen en onderwijsprofessionals te spreken. Vervolgens zocht ik op Windesheim, mijn eigen hogeschool, uit waar ik als hoogsensitieve student terecht kan.

Lees mijn zoektocht hier.

De link werkt het beste in Google Chrome.

Geef een reactie