Creëer jouw ideale woonwijk in regio Meppel: waar komt de behoefte aan CPO-bouw vandaan?

Je droomhuis ontwerpen en samen met je toekomstige buren een wijk creëren die aansluit bij jouw woonwensen. Op steeds meer plekken in en rondom Meppel wordt grond beschikbaar gesteld voor bouwprojecten die gerealiseerd worden middels Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Hoe is deze woonbehoefte ontstaan en hoe komt het dat CPO-bouw in regio Meppel nu in populariteit stijgt?  

Bij CPO-bouwprojecten staat de woonwens van de toekomstige bewoners voorop. Zij kopen bouwgrond, ontwerpen hun eigen huizen en maken gezamenlijk afspraken over de inrichting van de wijk waarin zij gaan wonen. 

Uit onderzoek van Zelfbouw in Nederland blijkt dat deze bouwvorm in 2019 regelmatig voorkwam in Noord-Holland, Brabant, Zuid-Holland, Gelderland en Utrecht. In Drenthe kwam CPO-bouw vier jaar geleden nog niet voor. Daar komt nu verandering in. Zo wordt er in Meppel een Knarrenhof – een leeftijdsbestendige woongroep voor zelfredzame ouderen – gerealiseerd en is er bouwruimte voor CPO-groepen in uitbreidingswijk Nieuwveense Landen beschikbaar. Ook op andere plekken in de regio worden woningen en woonzorgcentra volgens Collectief Particulier Opdrachtgeverschap gerealiseerd. Klik hier om te zien waar dat gebeurt.

Ik sprak namens de Meppeler Courant, de Steenwijker Courant en de Hoogeveensche Courant met verscheidene initiatiefnemers en professionals en zocht uit waar de behoefte aan bouwen middels Collectief Particulier Opdrachtgeverschap vandaan komt.

Nieuwsgierig geworden? Houd dan de websites van de Meppeler Courant, de Steenwijker Courant en de Hoogeveensche Courant in de gaten.

Geef een reactie