”Over tien jaar zitten we allemaal op de e-bike”

Nederland is een fietsland en dat weten we. We bezitten in Nederland per inwoner 1,3 fiets, meer dan een fiets per persoon. Zo meldt BOVAG. Tegenwoordig zien we steeds meer verschillende soorten fietsen in Nederland. Met name de e-bike doet het de afgelopen jaren erg goed.

Momenteel zijn er al ruim 1,8 miljoen elektrische fietsen in Nederland. De verkoop van e-bikes neemt al jaren toe en het einde lijkt nog niet in zicht want er zit nog rek in de markt. Ook geven we gemiddeld elk jaar steeds meer uit aan onze fiets. De e-bike is allang niet meer een fiets voor ouderen. Je kent vast wel iemand in je omgeving die er een heeft, of misschien heb je er zelf wel een.

In het nieuws kom je al veel tegen over de ontwikkelingen over de e-bike, maar hoe zit het precies met de weg waarop we rijden? In Nederland hebben we in Europa de meeste aantal fietspaden, Daar maken we dan ook goed gebruik van. Volgens de cijfers van het CBS fietsen Nederlanders totaal zo’n 15 miljard kilometer per jaar.  Dat betekent dat een persoon gemiddeld 880 kilometer per jaar aflegt op de fiets! Dat betekent dat er een hoop onderhoud en planning van het fietspad bij komt kijken. Dat fietspad kennen we eigenlijk al jaren volgens een bepaald concept maar is dat nog wel van deze tijd?

In een driedelige serie kom je te weten hoe de Nederlandse fietspaden er over tien jaar uit zouden moeten zien. We kijken naar de stand van zaken van deze dag en werpen een blik op de toekomst. Hieronder kun je een kleine preview zien van de serie.

Maar wil jij nou meer weten van dit onderwerp? Kijk dan op de website van het toekomst van het fietspad.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply