Hoezo ‘Weg met de impact’? Debat!

Weg met de impact

Met hun essay ‘Weg met de impact’ openden onderzoeksjournalisten Thomas Muntz en Jeroen Trommelen van platform Investico onlangs de aanval op constructieve journalistiek. Volgens hen is cojo ‘de nieuwe betonrot in de media’. Het zou eenzijdig gericht zijn op impact, en dat moet je volgens Muntz en Trommelen helemaal niet willen als (onderzoeks)journalist.

Nu weten wij hier in gebouw X op Windesheim inmiddels alles over beton en constructies en zetten we juist in op constructieve elementen als waardevolle toevoeging op de gangbare journalistiek. Deze aanval schreeuwde om een weerwoord. Karel Smouter, docent Constructieve Journalistiek, liet zich niet onbetuigd en ook journalist Ralf Bodelier van World’s Best News kroop in de pen.

Dit papieren debat zetten we voort op vrijdag 14 december, om 15.00u in de tv-studio in X3.95. ‘Investico’s’ Muntz en Trommelen binden live de strijd aan met ‘Constructivo’s’ Smouter, Bodelier én onze lector Constructieve Journalistiek Liesbeth Hermans. Met als gezaghebbend debatleider oud-NOS-correspondent Margriet Brandsma. En met borrel na afloop.

Dus lever op tijd je herkansingen in voor de deadline van 14 december en rep je naar de studio. Vol = vol!

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply