Opvolger van Rutte kijkt vooruit: gastcollege Harry van de Kraats

Gastcollege vandaag ( 2 maart) om 15.30 in X 1.77 over het spel tussen werkgevers- en werknemer, de media en de politiek voor studenten Journalistiek en HRM.

De verkiezingen moeten nog plaatsvinden, maar achter de schermen werken werkgevers, werknemers en politici in Den Haag al hard aan de Sociale Agenda. Jullie toekomst als aankomende professionals staat hierbij op het spel.

Onder welke voorwaarden je straks aan het werk gaat en hopelijk kunt blijven, wordt nu bepaald. Denk dan aan vraagstukken als: Wanneer kun je een vast arbeidscontract krijgen, moet je je als freelancer verzekeren, komt er een scholingsplicht?

(c)website vvd
(c)website vvd

Cao-magiër

De werkgevers gelden als de sterkste lobby in het Haagse krachtenveld. Een van hun belangrijkste vertegenwoordigers is Harry van de Kraats. Hij volgde ooit Mark Rutte op als HR-manager bij Unilever, werkte bij Wolters Kluwer, TomTom, de NS en is nu directeur van werkgeversvereniging AWVN. Het Financieele Dagblad noemt hem ‘de cao-magiër’. De Volkskrant zet hem op nr. 74 in de Top 200 van invloedrijkste Nederlanders.

Donderdag 2 maart om 15.30u geeft hij in een gastcollege op Windesheim een inkijkje in het spel tussen werkgevers- en werknemerslobby’s, de media en de politiek. In de eerste plaats bedoeld voor studenten Journalistiek en HRM.

Van de Kraats spreekt als ‘background’-bron; zijn uitspraken zijn off the record. Geen quotes en tweets dus!

Geef een antwoord