Familie Pim Fortuyn woedend: niets wijst op emigratie moordenaar Volkert van der Graaf

Volkert van der Graaf (49), de moordenaar van Pim Fortuyn, is niet geëmigreerd en leeft nog ‘gewoon’ in Apeldoorn en Harderwijk. Hij lijkt ook geen concreet plan te hebben om naar het buitenland te vertrekken. Dat blijkt uit informatie van het Openbaar Ministerie en gesprekken die de Stentor de afgelopen maanden voerde met bekenden van Van der Graaf.

 

Van der Graaf kreeg na zijn vervroegde vrijlating in 2014 een flink aantal voorwaarden opgelegd. Tijdens verschillende rechtszaken wist de Apeldoorner de meeste restricties één voor één van tafel te vegen. In mei vorig jaar vocht de dierenactivist met succes opnieuw een voorwaarde aan; zijn fysieke meldplicht. Reden? Van der Graaf zei te willen emigreren, maar omdat hij zich telkens in Nederland moest melden, kon dat niet. De rechter ging daar in mee, waarna het OM en Van der Graaf in hoger beroep een nieuwe deal sloten. Hij mag zich nu via de mail melden. Hiermee is de weg vrijgemaakt om te emigreren.

In Apeldoorn

De Stentor zocht de afgelopen maanden uit of de geboren Zeeuw inderdaad is vertrokken. Dat blijkt niet het geval. Verslaggevers van de Stentor ontmoetten Volkert in de deuropening van zijn woning in Apeldoorn.  Het Openbaar Ministerie laat weten niet op de hoogte te zijn van concrete verhuisplannen van Van der Graaf. En dat terwijl justitie wel regelmatig contact heeft met de man die ooit werd verkozen tot ‘ergste Nederlander’. Volkert zou ook tegenover zijn buurman hebben verklaard dat hij geen plannen heeft om het land te verlaten.

Lees hier de zoektocht naar Volkert van der Graaf op destentor.nl

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply