Documentaire: Under the Fandome

In mijn tienerjaren was Justin Bieber mijn leven. 24/7 luisterde ik naar zijn muziek en tot ’s avonds laat keek ik naar zijn video’s. Ik noemde mezelf dan ook ‘Belieber’. Ik maakte een fanaccount op Twitter en vond daar honderden andere beliebers wereldwijd waarmee ik mijn passie kon delen.  Ik spendeerde uren achter mijn telefoon op Twitter en kletste daar met andere fans over ons idool. Ik leerde mensen beter kennen en werd in Belieber WhatsAppgroepen gegooid. Daar ging het geklets de hele dag door. Over Justin Bieber, maar ook over onszelf en wat we mee maakten. Hechte vriendschappen werden gesloten en uiteindelijk pakte ik de trein naar een Beliebermeeting in Utrecht. Tientallen beliebers hadden zich verzameld op Hoog Catharijne en het voelde meteen goed. Mensen keken met een verwonderde blik op toen er een stoet zingende en gillende tieners voorbij kwam.

Fans worden vaak weggezet als ‘gekkies’, zo kreeg ik van mijn klasgenoten op de middelbare school scheve blikken en werden er grapjes gemaakt over dat ik een belieber was. Zo’n acht jaar later besloot ik om hier meer begrip over te creëren door een documentaire te maken. Hoe kan je zó’n fan zijn van iemand en wat doet muziek met iemand? En wat als je je passie alleen online met mensen kan delen?

Van tattoos zetten, Justin Bieber achterna reizen en tot Beliebermeetings. In deze documentaire neem ik je mee in de fanwereld van beliebers. Bekijk de volledige documentaire via: https://lauraluitjes.wixsite.com/underthefandome

 

Bekijk hier de trailer:

Geef een antwoord