Docent journalistiek Henk Jan Karsten nieuwe hoofdredacteur RTV Oost

Henk Jan Karsten – docent, onderzoeker en teamleider van onze opleiding Journalistiek – maakt de overstap naar RTV Oost, waar hij per 1 april als hoofdredacteur aan de slag gaat. Naast radio en televisie zal hij de online journalistiek binnen de omroep verder ontwikkelen.

Karsten werkte ruim tien jaar bij Windesheim en heeft als docent bijgedragen aan de ontwikkeling van de opleiding Journalistiek en de keuze van de opleiding voor crossmediale en constructieve journalistiek. “Mijn ervaring als docent komt goed van pas als hoofdredacteur, zoals de coachende manier van lesgeven en teamvorming. De berichtgeving van RTV Oost is toekomstgericht met een positief-kritische grondhouding. Het doel is het publiek goed informeren, zodat zij op basis van die kennis goed kunnen functioneren in de samenleving en een mening kunnen vormen. Dit willen wij binnen de opleiding ook met constructieve journalistiek bereiken”, aldus Karsten.

Als hoofdredacteur zal Henk Jan Karsten nog regelmatig contact hebben met Windesheim. De regionale omroep is een belangrijke partner van de opleiding Journalistiek, onder meer als stagebedrijf voor onze journalistiekstudenten.

 

(c) tekst sharenet windesheim.nl

Geef een antwoord