De Stentor koopt project M5-studenten

Plaatsvervangend trots is het docententeam M5 Verhalende Journalistiek. Het regionale dagblad De Stentor heeft het eerste deel van de productie van het projectteam Giethoorn breed uitgemeten in de krant en online.

Nieuws ontdekken in eigen onderzoek hoort tot de opdracht in het blok, maar in de praktijk lukt het studenten niet vaak om met hard nieuws te komen en dat ook gepubliceerd te krijgen.

Jermaine Ellenkamp, Shivane Lohuis, Sjors Beukenboom, Stefan Keukenkamp en Remo Veenstra spreken zelf van De Stentor-deal. Zij werken aan een interactieve webproductie over de impact van de stroom Chinese toeristen op toeristenbolwerk Giethoorn. Bob Bouhuijs heeft ze geleerd dat dit tourism gentrification heet.

Of De Stentor ook dit eindproduct gaat publiceren is nog in onderhandeling, maar de deelproducties zeker wel. De studenten hebben daarbij onder meer bedongen dat ze online inwoners van Giethoorn mogen oproepen hun ervaringen te delen op futuregiethoorn@gmail.com.

Bij De Stentor is ook een ander projectteam aan de slag, waarvan de eerste producties binnenkort verschijnen. Kelly Tanghe, Charlotte van Wijnen en Mark Hollander werken vanaf het begin van het project samen met de redactie aan een onderzoek naar de verkeersveiligheid rond basisscholen in Zwolle. Projectleider is Arnoud de Vries. Hij doet dit als tweede stage bij De Stentor.

Om het verhaal compleet te maken: De Stentor heeft ook belangstelling voor het project Laaggeletterden. De redactie wil een artikel schrijven rond de publicatie van een boek met levensverhalen van leerlingen in het entree-onderwijs bij Deltion.

Vijftien van onze studenten werken mee aan dit boek, dat ondersteund wordt met een multimediale website. Zij doen dit samen met studenten van de Lerarenopleiding Nederlands. Het boek is nu volop in productie (o.l.v. Gertjan Aalders) en komt in het voorjaar uit. Het is een vervolg op het succesvolle project dat Eva Vriend zo’n vijf jaar geleden heeft opgezet is samenwerking met Deltion en de Lerarenopleiding van Windesheim.

Geef een antwoord