Dit is óók mijn land

In 2019 onderschept de Marokkaanse veiligheidsdiensten

maar liefst 74.000 pogingen van irreguliere migratie, zo meldt de minister van Binnenlandse Zaken van Marokko in gesprek met AFP. Dat cijfer is teruggedrongen sinds 2018, toen het er nog 89.000 waren. Veel van deze pogingen worden ondernomen door Marokkanen op zoek naar een beter leven in Europa.

Voor veel Marokkanen is het missen van een toekomstperspectief de realiteit in Marokko. Uit onderzoek van het recruitersbureau ‘Rekrute.com’ blijkt dat maar liefst 91% van de bevolking Marokko zou willen verlaten.

Hoe begrijpelijk de zoektocht naar een beter leven ook mag zijn, rijst de vraag of er naast de verwachte voordelen, ook rekening gehouden wordt met de obstakels. Wordt er nagedacht over hoe de oversteek zal zijn voor de omgeving? Het nageslacht?

In Nederland kennen we de groep Marokkaanse immigranten al vanaf de jaren ‘60. Velen van hen, die kwamen om te werken, bleven. Met hun de vrouwen en kinderen. Zij ervoeren hoe het is om in een nieuw land aan te komen en je weg te moeten vinden. Zij ervoeren hoe het is om kinderen op te voeden in twee culturen. Op hun beurt ervoeren de kinderen hoe dat is. En dat zonder internet, waar al je problemen beantwoord worden.

In deze documentaire word je meegenomen in deze thematiek. Met als doel om te leren van zowel de goede, als slechte ervaringen van Marokkanen die de weg naar Europa wel hebben gevonden.

Bekijk de gehele documentaire hier: https://www.st-av.nl/afstudeer-productie

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply