BRAINSH*T: welkom in jouw leven met psychische problemen

Hé jij, hardwerkende student!

Wat heb je toch een heerlijk leven. Je gaat naar school, je hebt vrienden, je volgt een leuke opleiding en elke dag ga je met nieuwe energie naar college. Je zet alles op alles om zo weinig mogelijk studievertraging op te lopen, tussendoor ga je ook nog naar feestjes en in het weekend werk je keihard om je studieschuld niet te laten oplopen. En eigenlijk wil je óók nog op kamers. Maar daar moet je nog even voor sparen.

Al met al heb je het goed voor elkaar en je geniet met volle teugen van deze mooiste tijd van je leven. Maar dat is niet voor alle studenten vanzelfsprekend. Het is je vast niet ontgaan, er wordt al gesproken over een epidemie, want steeds meer studerende jongeren worstelen met psychische klachten. De cijfers zijn zo schrikbarend hoog dat je het bijna niet kan geloven. 1 op de 4 studenten dealt met burn-outklachten, 1 op de 10 jongeren kampt met een depressie en bijna 1 op de 5 Nederlanders vecht ooit tegen een angststoornis.

Waarschijnlijk ken jij ook wel iemand met psychische problemen. Een studiegenoot, een vriend of een vage kennis. Lukt het jou om hen altijd te begrijpen? En als het jezelf zou gebeuren, zou je er dan over praten? Nienke, Lars en Fenna durven dat wel en vertellen hun verhaal aan BRAINSH*T. In een persoonlijk verhaal vertellen ze over de keren dat zij tegen een muur van onbegrip aanbotsten en over hun weg naar herstel. Kijk door hun ogen in the experience en kruip in hun hoofd in de persoonlijke verhalen. Duik dieper in de achtergronden en luister naar verschillende experts in onze podcast.

Dus, heb jij je ooit afgevraagd hoe het is om in de collegebanken te zitten met een burn-out? Om in een stad te lopen met een angststoornis? Of in de trein te stappen met een depressie? Nee? BRAINSH*T is een platform over jongeren die dit dagelijks meemaken. Op deze site kun je door middel van video, tekst en the experience ervaren hoe het is om te dealen met psychische problemen. Durf jij het aan om in de schoenen van Nienke, Lars en Fenna te staan? Klik hier om naar de site te gaan!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply