Gemaksvoeding: wat betaal je er écht voor?

Zakken erwtensoep, hummus uit een doosje of burritokruidenmixen: gemaksvoeding is in de Nederlandse supermarkt razend populair. Met slechts 18 minuten per avondmaaltijd, is er geen enkel ander volk wat zo kort in de keuken staat als de Nederlander. Het is goedkoop, lekker en overal te koop. Gemaksvoeding lijkt dé oplossing voor onze drukke levensstijl. Maar wat als dit gemak een verborgen prijs heeft?

Nederland & haar liefde voor gemaksvoeding

In de driedelige podcastserie ‘Nederland & haar liefde voor gemaksvoeding’ onderzoek ik, Eva Hoogland, samen met historici, smaakprofessors en psychologen wanneer deze gemaksvoeding populair is geworden, hoe het kan dat we verleid worden om het te kopen en de rol die het neemt in ons dagelijkse leven.

De échte prijs voor gemaksvoeding

Maar: gemaksvoeding heeft nog een andere, onbelichte kant. Hoe lager je inkomen en/of opleiding? Hoe groter de kans is dat je eerder ziek wordt van dit voedsel. In mijn artikel: De échte prijs voor gemaksvoeding’ onthul ik, samen met experts, de verborgen keerzijde van gemaksvoeding. Hierbij ligt de focus niet alleen op de impact op onze gezondheid, maar ook op de diepere wortels van dit fenomeen in onze samenleving.

Het artikel en de podcasts vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *