Wereld van de Red Pill

Mannen die mannen leren hoe je een echte kerel kunt zijn: de Red Pill-gemeenschap biedt online een panklaar recept voor mannelijkheid waardoor de groep miljoenen volgers heeft. Vaderlijke levensadviezen gaan echter samen met wrok tegen alles wat traditionele mannelijkheid bedreigt.

Society completely failed men: het is een van de titels op het YouTubekanaal Lean Lifestyle van Lean de Jong (25) die boekdelen spreekt. Het kost hem slechts één minuut en vijf seconden om zijn boodschap te verkondigen in de video. Zijn oproep voor meer sterke vaderfiguren levert hem ruim twee ton kijkers op. In de reacties regent het complimenten, bedankjes en aanmoedigingen van tot tranen geroerde mannen.

„Ik wil iemand zijn naar wie mensen komen met problemen om ze vervolgens goede adviezen te geven. Ik hoop dat de kijkers in mijn woorden waarde voor zichzelf kunnen vinden. Ik weet dat er mooie en positieve dingen in de Red Pill te vinden zijn. Ik heb er zelf veel van geleerd en veel waarde uitgehaald. Dat gun ik andere jonge mannen ook”, zegt De Jong vastberaden.

Waar komt de Red Pill vandaan? Hoe komen jonge mannen in de wereld van de Red Pill terecht? Waarom worden influencers als Andrew Tate en Jordan Peterson heilig verklaard door Red Pillers? Lees de antwoorden op deze vragen hier.

Geef een reactie