Journalist in Spé

In het eerste jaar van je opleiding Journalistiek in Zwolle begin je meteen met de praktijk. Vanaf het begin ga je aan de slag met het maken van nieuwsberichten, televisie-uitzendingen en radio-uitzendingen. Je begint dus écht met hetgeen je later wilt gaan doen.

Praktijkweken

Je hebt in het eerste jaar vier praktijkweken. Dit zijn weken waarin je in redactieverband werkt om een website, televisie-uitzending of radio-uitzending te vullen. In deze weken maak je mee hoe journalistiek in de praktijk werkt. In de ‘gewone’ weken heb je uiteenlopende vakken zoals sociologie en economie, maar ook gewoon het vak journalistiek.

Radio

De radiostudio van Windesheim is supermodern en doet niet onder voor studio’s van professionele omroepen. Vanaf het begin ga je leren hoe het is om een radio-uitzending te maken. De presentatie, de regie en de eindredactie liggen volledig in handen van je klas en dus ook van jou.

Televisie

Niet alleen de radio-studio is modern, maar ook de tv-studio mag er wezen. Het leuke is dat je ook daar meteen vanaf het begin mee mag werken. Samen met je redactie maak je een uitzending. Dat betekent dat je de hele week bezig bent met filmen en dat deze items uiteindelijk in het, door jullie zelf gemaakte, Campusjournaal komt.

Print

Goed kunnen schrijven is misschien wel het belangrijkste van de opleiding. Elk item voor televisie of radio begint bijvoorbeeld al met een itemsheet waarin je de verzamelde informatie bundelt en samenvat. Maar daarnaast is natuurlijk geschreven journalistiek een groot onderdeel van je opleiding. Samen met je redactie ga je een krant maken en onderhoud je een website. Als je op de link hieronder klikt,  zie je een voorbeeld van een krant die door eerstejaars gemaakt is.

NWSNET-vrij-19-12

Hieronder staan de verschillende websites van het eerste jaar. Klik op de foto om te zien wat ze nog meer gemaakt hebben:

LogoNewsNow NEWSNETlogodef1a nwsbeat-logo

Wil je een dag meelopen of wil je meer informatie over de opleiding? Klik dan hier. 

Print Friendly, PDF & Email