Waarheidszoekers – De Podcast

Complottheorieën: van fenomeen tot verspreiding op televisie

Nederland wordt geregeerd door een kwaadaardige elite, er zou sprake zijn van ‘omvolking’ van de westerse bevolking en journalisten zouden in dienst zijn van de overheid. Sinds de coronapandemie zijn complottheorieën meer zichtbaar. En, ze worden ook nog eens verspreid op televisie.

In de podcast Waarheidszoekers onderzoek ik, Marco van der Wal, samen met journalisten en experts hoe het is om als journalist te werken in een tijd waarin complottheorieën meer op de voorgrond zijn. Wat doet het met je als je Molotov cocktails in je huis gegooid krijgt, omdat mensen vinden dat je ‘fake news’ verspreidt? Welke complottheorieën worden op televisie verspreid? En hoe kan het dat ook ‘mainstream journalisten’ complottheorieën berichten?

In Waarheidszoekers bespreken we ervaringen met complotdenkers, hoe complottheorieën op televisie rondgaan, maar ook de rol van journalisten in het debunken of juist versterken van complottheorieën. Waarheidszoekers is nu te luisteren op Spotify. Meer weten? Neem dan een kijkje op Red Pers of op Waarheidszoekers.

⁠#Waarheidszoekers ⁠#podcast⁠ ⁠#complottheorieën

Geef een reactie