Studenten M5 Verhalende Journalistiek bij Algemeen Dagblad

Studenten M5 Verhalende Journalistiek verruilden afgelopen week het collegelokaal op de Campus voor de redactie op het hoofdkantoor van het Algemeen Dagblad in Rotterdam.

Ze waren daar op uitnodiging van Thomas Boeschoten, docent datajournalistiek en sinds januari ook ‘professor Data’ bij het AD. Bij Verhalende Journalistiek werken studenten aan omrvangrijke crossmediale journalistieke producties.

Het Algemeen Dagblad heeft veel belangstelling voor de resultaten, want de krant maakt op dit moment de transitie van papier naar digitaal en moet op dat punt nog heel veel leren. Adjunct-hoofdredacteur Frank Poorthuis daagt onze studenten uit om met productie te komen die voldoen aan de journalistieke maatstaven van het Algemeen Dagblad. Als dat lukt is hij graag bereid om ze te publiceren. Goed voor studenten en goed voor het AD. “Wij weten ook nog niet hoe het precies moet”, aldus Poorthuis in gesprek met de studenten. “Wat we wel weten is dat als we niets doen, dan zijn we als krant over tien jaar ‘dood’”.

Geef een reactie