Onderzoeksproject Niek Hietbrink smaakmaker tijdens Etmaal Communicatiewetenschap

Docent-onderzoeker Niek Hietbrink was één van de smaakmakers tijdens het Etmaal voor de Communicatiewetenschap, het jaarlijkse feestje van The Netherlands-Flanders Communication Association. Communicatiewetenschappers uit met name Nederland en Vlaanderen, maar ook uit de rest van Europa, presenteren hun onderzoekswerk tijdens dit prestigieuze congres. Dit jaar georganiseerd door de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Niek Hietbrink is docent-onderzoeker bij ons lectoraat Media & Civil Society. Hij presenteerde twee wetenschappelijke papers op basis van zijn onderzoeksproject over de kwaliteit van de nieuwsvoorziening in de regio. Dat heeft hij samen met afstudeerstudenten van de opleiding Journalistiek uitgevoerd. Onder de titel Negeren of Fêteren toonde hij de desinteresse van regionale media in de provinciale statenverkiezingen. In zijn tweede presentatie let hij zien hoe de regionale journalistiek de waakhondfunctie steeds minder waarmaakt. Een derde presentatie op basis van hetzelfde onderzoeksproject werd verzorgd door Quint Kik van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. Hij is een belangrijke partner in het project. Hij stelde vragen bij de kwaliteit van de nieuwsvoorziening in de regio.

Ook associate lector Liesbeth Hermans presenteerde tijdens het Etmaal een onderzoek. Zij heeft zich verdiept in de vraag in hoeverre freelancers er andere journalistieke opvattingen op na houden dan verslaggevers en redacteuren in vaste dienst.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply