Masterclass Brenninkmeijer over de EU en de rekenkamer: ‘We moeten af van fixatie op geld’

Alex Brenninkmeijer, lid van de Europese Rekenkamer, komt een masterclass geven! Een belangrijker bron voor je journalistieke productie over de EU, kun je bijna niet bedenken. En dan wordt hij je ook nog in de schoot geworpen.  Daar wil je bij zijn!

Bij de presentatie van het jaarverslag van de Europese rekenkamer wist Trouw een opmerkelijke quote uit de mond van Brenninkmeijer op te teken. Namelijk dat we af moeten van de fixatie op geld. Volgens Trouw klinkt dat als een autofabrikant die niet van asfalt houdt.  Brenninkmeijer in Trouw:  “Wat je in deze tijd ziet, is dat mensen meer aandacht krijgen voor waarden. Daar zouden we ons in Europees verband ook meer op moeten richten.”

Maar wat zijn die waarden dan waar de EU zich meer op zou moeten richten? En wat betekent dat voor het functioneren van de EU? Hij doet het allemaal uit de doeken tijdens zijn masterclass. En legt hij het niet goed uit? Dan mogen jullie hem scherp bevragen tijdens een ‘persconferentie’.

Interesse gewekt? Of zie je mogelijkheden voor een onderwerp voor een journalistieke productie? Kom langs op donderdag 17 november om 14.30 in     X 5.96.

 

 

 

foto: © European Union 2013 – European Parliament. (Attribution-NonCommercial-NoDerivs Creative Commons license).

Geef een antwoord