Hoe ervaart de reisbranche corona?

Bijna iedereen in Nederland heeft er last van: het coronavirus. Mensen verliezen hun baan, worden ziek en sommige bedrijven gaan zelfs failliet. Eén van de zwaarst getroffen sectoren is de reisbranche. Tot op de dag van vandaag heeft de reisbranche te maken met de gevolgen van corona, en het einde is nog niet in zicht.

Vanaf maart werden vakanties massaal geannuleerd en werd de welbekende coronavoucher in het leven geroepen. Mensen konden niet meer op vakantie en velen kozen er voor thuis te blijven. Bedrijven als Tui, KLM, zelfstandige reisbureaus en vele andere bedrijven binnen deze branche hebben het zwaar te verduren gehad.

Toch was vakantie in eigen land afgelopen jaar ontzettend populair. Het aantal Nederlanders dat in eigen land één of meerdere nachtjes buiten de deur sliep, steeg namelijk met een kwart en het aantal Nederlanders dat naar het buitenland ging, daalde met bijna 60 procent ten opzichte van vorig jaar. Deze groei was vooral te zien op campings en recreatieparken. Nederlandse campings, vakantieparken en hotels hebben in het jaar 2020 dus meer Nederlandse gasten mogen verwelkomen dan in het jaar 2019.

“Mensen willen naar de zon, naar de zee en naar de kust, ook in Nederland.”

Hebben Nederlandse vakantiebestemmingen dan wel allemaal zo slecht gedraaid als we denken? Is er nog een toekomst in de reisbranche en hoe kijken beginnende studenten hier tegenaan?

Nieuwsgierig geworden? Klik hier om de verhalen te lezen en antwoord te krijgen op de bovenstaande vragen in mijn webproductie.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply