Corona en de toekomst van de reisbranche!

Foto: Hussan Amir on Unsplash

Bijna iedereen in Nederland heeft er last van: het coronavirus. Mensen verliezen hun baan, worden ziek en sommige bedrijven gaan zelfs failliet. Eén van de zwaarst getroffen sectoren is de reisbranche. Tot op de dag van vandaag heeft de reisbranche te maken met de gevolgen van corona, en het einde is nog niet in zicht.

Vanaf maart 2020 werden vakanties massaal geannuleerd en werd de welbekende coronavoucher in het leven geroepen. Mensen konden niet meer op vakantie en velen kozen er voor thuis te blijven. Bedrijven als Tui, KLM, zelfstandige reisbureaus en vele andere bedrijven binnen deze branche hebben het zwaar te verduren gehad.

Toch was vakantie in eigen land afgelopen jaar ontzettend populair. Het aantal Nederlanders dat in eigen land één of meerdere nachtjes buiten de deur sliep, steeg namelijk met een kwart en het aantal Nederlanders dat naar het buitenland ging, daalde met bijna 60 procent ten opzichte van vorig jaar.

 “Mensen willen naar de zon, naar de zee en naar de kust, ook in Nederland.”

Maar wat gaat er gebeuren in de toekomst? Blijven Nederlanders in eigen land op vakantie gaan? Hoe snel kan de reisbranche weer herstellen? Herstellen we qua reismogelijkheden en reislust überhaupt of is er blijvende schade? Hoe kijken ondernemers naar de toekomst, wat kunnen we leren van de geschiedenis en wat gebeurt er op het gebied van het eventueel verplicht stellen van vaccinatiebewijzen? Je leest het allemaal op TravelandCovid-19!

Link: https://travel-and-covid-19.webnode.nl/

 

Foto: Hussan Amir on Unsplash

Geef een antwoord