Het Geluid Van Niks

Vanaf vandaag is de nieuwe podcastserie ‘Het Geluid Van Niks’ beschikbaar. Het is een serie die terugblikt op de strikte coronaperiode, en over hoe het geluid uit is gegaan door de maatregelen. Tijdens de lockdown hebben veel bedrijven hun deuren moeten sluiten en zijn een hoop mensen alleen geworden door het vermijden van contacten. Podcastmaker Leslie Gerssen gaat langs bij bedrijven en bij mensen thuis om het verhaal van de lockdown te laten weerklinken.

 

Tijdens de lockdown heeft de horeca het zwaar gehad. In de eerste aflevering is Leslie te gast bij Café Koetje in Amersfoort. Het is een van de best bezochte kroegen van de stad, die opeens geen aanloop meer had door de crisis. Bedrijfsleiders Jasper Moerdijk en Derk Koetje vertellen openhartig over deze donkere periode. Daarnaast wordt er ook gesproken over de jongeren die een uitlaatklep missen, doordat de uitgaansgelegenheden dicht zijn.

 

In de afleveringen die volgen gaat het onder andere over het wonen over de grens tijdens de coronacrisis. Door de harde grenzen is het niet eenvoudig om zomaar vrienden en familie op te zoeken. Daarnaast is er aandacht voor het alleen zijn en over het missen van een uitlaatklep, zoals sport.

 

Aan de verhalen die in de serie te horen zijn wordt diepgang gegeven door ontwikkelingspsycholoog Steven Pont, deskundig op het gebied van het gedrag van het individu, en Giovanni Visser van Stichting Praat Met Mij, die zich inzet voor jongeren die zich alleen voelen: “Wij krijgen veel chats binnen van jongeren door heel Nederland”, vertelt Visser. “Ze kunnen niet meer uitgaan, niet meer met vrienden afspreken waardoor ze hun vrienden missen. Eenzaamheid is een groot probleem en dat blijft het ook.”

 

De tijd is inmiddels vergevorderd, de versoepelingen staan hoog op de agenda. Aan het eind van de podcastserie kijken we vooruit. Steven vertelt over de effecten die we hebben ondervonden door de coronacrisis, en vertelt over de toekomst. Kunnen wij alle versoepelingen wel in een keer verwerken na een lange periode op een lager pitje geleefd te hebben?

 

Je hoort het allemaal in ‘Het Geluid Van Niks.’ De serie is nu beschikbaar op

Geef een reactie