Gastcollege Jeroen van Herwijnen; tijd steken in ‘netwerken’ loont voor vinden (freelance)werk

Freelance journalist Jeroen van Herwijnen weet als geen ander hoe belangrijk netwerken is. Toen hij na acht jaar als verslaggever bij ‘Man bijt hond’ opeens op straat stond, moest hij een netwerk opbouwen om aan werk te komen. Eerst was dat natuurlijk spannend, want zou hij wel werk kunnen vinden. Maar dat lukte eigenlijk heel snel. Dankzij netwerken.

Het afgelopen jaar heeft hij veel tijd aan besteed aan netwerken; zoals buurten bij omroepen, mensen en producenten die hij niet kende. En oude contacten nieuw leven inblazen. Hij heeft inmiddels meerder klussen gedaan en wordt hij regelmatige ingehuurd door Zodiak Nederland, een commerciële producent die veel doet voor SBS maar ook voor de publieke omroepen.

Freelance journalist Jeroen van Herwijnen gaat hierover in gesprek met studenten M5 Freelancen en andere geïnteresseerde studenten aankomende dinsdag om 11.00 uur (aansluitend op gastcollege Cathrine Gyldensted).

Jeroen van Herwijnen is in 1994 afgestudeerd aan Windesheim. Als verslaggever/regisseur heeft hij veel in het buitenland gewerkt voor radio 1, 2, 3, NCRV websites en NPO1. Tot vorig jaar was Jeroen verslaggever bij Manbijthond. Recentelijk was hij op Mallorca en in Lloret met presentator
Rob Geus  voor het programma ‘Red m’n vakantie’. En werkt hij mee aan het programma ‘De Gevaarlijkste Wegen van Nederland’ met presentator Andre van der Toorn.

Het gastcollege van Jeroen van Herwijnen is dinsdag 11 oktober van 11.00 tot 12.30 in lokaal X 5.96.

Geef een antwoord