De gevolgen van het coronavirus voor Quick’20: ‘Vooral sociale en emotionele schade’

OLDENZAAL – Corona heeft de wereld de afgelopen twee jaar flink in zijn greep gehouden. Ook voor het amateurvoetbal, dat letterlijk stil is komen te staan, heeft het een flinke impact gehad. Niet alleen sportief, maar ook sociaal en emotioneel gezien.

Maurice Mazenier spreekt voor zijn afstudeerproductie met Quick’20-trainer René Nijhuis over welke invloed het heeft gehad voor zijn elftal en de doelstellingen van de club. ,,Het doel dat je hebt als spelers en staf valt dan helemaal weg en dan is het moeilijk om als amateurvoetballer mentaal door te schakelen”, erkent hij. Ook voorzitter Gerard Heskamp komt aan het woord over wat corona en de lockdown voor gevolgen heeft gehad. ,,Het is meer de sociale en emotionele schade die we hebben”, aldus Heskamp. ,,Die vind ik best wel groot.”

Ook het jeugdvoetbal wordt niet vergeten, ouders hebben een tijd lang niet langs de lijn kunnen staan en waren zelfs veroordeeld tot een plekje vanachter de omheining van de sportparken. Tot slot wordt het eerste elftal een week lang op de voet gevolgd in aanloop naar de eerste thuiswedstrijd sinds de coronastop in het seizoen 2021-2022. Een thuiswedstrijd die afgewerkt mag worden mét publiek, zonder anderhalve meter en waar na afloop de derde helft eindelijk weer normaal kan verlopen.

Lees de verhalen met trainer René Nijhuis, voorzitter Gerard Heskamp en het verslag van de jeugdwedstrijd hier! De reportage van het eerste elftal valt 8 maart te lezen in De Glimlach van Twente.

Quick’20-trainer René Nijhuis. © Maurice Mazenier

Geef een reactie