Bekende Windesheimjournalisten

Windesheim heeft door de jaren heen veel goede journalisten afgeleverd. Een aantal daarvan is uitgegroeid tot publieke personen. Waarschijnlijk ken je de volgende journalisten wel:

Marieke de Vries

0314_VriesMarieke de Vries studeerde in 1996 af aan onze Hogeschool. Na deze opleiding tot journalist, ging ze direct het werkveld in. Eerst werkte ze als freelancer voor Stads-TV Rotterdam, maar niet veel later werd ze verslaggever bij SBS. In 2004 maakte ze overstap naar de NOS. Bij de NOS werd ze verslaggever van het Koninklijk Huis. Nu is ze al enkele jaren correspondent in China.

Alberto Stegeman

AlbertoAlberto Stegeman studeerde in 1994 af aan onze opleiding. Het jaar daarna studeerde hij Algemene Letteren aan de Vrije Universiteit. Na dat jaar ging Alberto Stegeman aan het werk als freelance journalist en schreef hij voor bijvoorbeeld Het Parool en het ANP. Al vrij jong werd hij eindredacteur bij Hart van de Regio in het noorden van Nederland. Dit is de regionale rubriek van Hart van Nederland. Nu heeft Stegeman zijn eigen productiebedrijf Noordkaap TV Producties BV. Met dit bedrijf is hij verantwoordelijk voor programma’s als Undercover in Nederland en Trauma NL.

Jeroen Stomphorst

82337Jeroen Stomphorst begon zijn loopbaan in 1998 als nieuwslezer van 3FM. In 2005 gingen veel presentatoren zoals Humberto Tan en Jan-Joost van Gangelen, van NOS Studiosport, naar Talpa. Stomphorst was samen met Henry Schut de opvolger van de vertrekkende mannen. Bij Studiosport is hij redacteur en presentator, voor zowel radio als televisie.

Janine Abbring

foto_22896_janine-abbring-verlaat-wie-is-de-molIn 1999 studeerde Janine Abbring af. Daarna ging ze aan het werk op de kunstredactie van het Groninger Dagblad. Vier jaar later maakte ze de overstap naar RTV Noord. Ondertussen mag Janine Abbring zichzelf programmamaker, tekstschrijver, journalist en presentatrice noemen. Ze is vooral bekend als Jakhals van De Wereld Draait Door, presentatrice van Vroege Vogels en haar ongeluk in ‘Wie is de Mol?’. Naast het presenteren heeft Abbring een eigen productiebedrijf genaamd ‘Nine lives’.

Andere bekende journalisten van Windesheim zijn:

Marcel Oosten (Radio 1)

Gert-Jan Dennekamp (NOS)

Henry Schut (NOS StudioSport)

Jurgen van de Berg (Radio 1)

Armando de Boer (regisseur van onder andere Boer zoekt Vrouw)

Viktor Brand (SBS)

Rutger Castricum (GeenStijl/PowNed)

Klaas Drupsteen (NCRV/Radio1)

Jeroen Kijk in de Vegte (Onder andere radio 2)

Don Diablo (DJ)

Sander Lantinga (3FM)

Paul Rabbering (Radio 2 en 3FM)

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email