Hoe belangrijk zijn digitale vaardigheden op de arbeidsmarkt?

Het schrijven van een e-mail, het bewerken van een Excel-sheet en het goed kunnen opzoeken van informatie op internet. Voor de meeste mensen klinkt dat als een eitje. Toch zitten volgens het CBS één op de vijf mensen tussen de 16 en 75 jaar oud met hun handen in het haar, omdat ze vanwege een gebrek aan digitale vaardigheden niet goed uit de voeten kunnen met de technologische ontwikkelingen. En dat terwijl deze vaardigheden essentieel zijn om goed mee te kunnen doen in de maatschappij, omdat het elk aspect van het dagelijks leven raakt waaronder het werk.

Maar wat zijn digitale vaardigheden precies? Hoe verhouden deze zich tot de arbeidsmarkt? Wat als je een gebrek hebt aan digitale vaardigheden en je bent op zoek naar werk? En hoe kan de groep mensen die moeite heeft met de digitale apparatuur hun digitale vaardigheden bijspijkeren, zodat ze dat wel kunnen?

Om een antwoord te kunnen geven op die vraag, hebben verschillende experts en betrokkenen hun verhaal gedaan. De antwoorden op de hierboven gestelde vragen, de antwoorden van de experts en nog veel meer, zijn vanaf nu te lezen op deze website!

Bron foto: Pexels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *