Is Dronten klaar voor een flinke uitbreiding?

PERSBERICHT/TEASER – Dronten wil fors uitbreiden met nieuwe woningen, maar kan het plattelandsdorp dit wel aan? Nieuwssite Diepgravend deed uitgebreid journalistiek onderzoek naar de Drontense woningmarkt. Er werd gekeken hoe het gesteld is met de woningvraag, waar Dronten kan uitbreiden en wat een uitbreiding betekent voor de leegstand in het winkelcentrum.

Het leverde interessante verhalen op waarbij veel verschillende mensen werden gesproken. Je kunt hierbij denken aan een woningmarkt-expert, een wethouder en een boer, maar bijvoorbeeld ook aan een winkelier en aan een vastgoedeigenaar. De vele verschillende bronnen hebben gezorgd voor interessante achtergrondverhalen. Hierbij gaat Diepgravend net iets meer de diepte in dan de lokale en regionale nieuwssites.

Niet alleen voor Drontenaren zijn de verhalen interessant. Door middel van foto’s en visuele ondersteuningen is ervoor gezorgd dat het voor iedereen begrijpelijk is wat er in Dronten speelt. Bovendien wil niet alleen Dronten flink groeien, maar staat er bij veel meer plaatsen een forse groei op de planning. Meer daarover lees je in dit artikel dat Diepgravend schreef voor De Stentor.

 

Verder is het goed om te weten dat Diepgravend een unieke journalistieke benadering omarmt. Dit heet ‘constructieve journalistiek’ en wordt gezien als een vorm van journalistiek waarbij je niet alleen naar problemen kijkt, maar ook naar oplossingen. Uit onderzoek blijkt dat dit zowel het nieuwsmedium als de lezer ten goede komt. Het zorgt voor meer vertrouwen in het nieuwsmedium en voor meer positieve emoties bij de lezer. Dat klinkt goed toch, of niet?

Tijd om actie te nemen dus. Zorg ervoor dat je niet alleen het landelijke nieuws volgt, maar dat je ook op de hoogte bent van wat er in jouw omgeving speelt. Natuurlijk is dat soms lastig, omdat lokale media vooral korte nieuwsberichten plaatsen en weinig achtergrondverhalen. Diepgravend is daarom anders en haalt altijd het onderste uit de kan. Ook op lokaal niveau, want dat is pas écht diepgravend.

Lees hier de verhalen die zijn opgeleverd door Diepgravend.

Geef een reactie