De toekomst van het ambacht

Ambachten: een heel erg breed begrip. In Nederland zijn ruim 250.000 ambachtelijke ondernemingen waarin zo’n 900.000 mensen hun brood verdienen. 1 op de 16 mensen in de ambachtssector stopt er jaarlijks mee.  Tot 2025 zijn er 485.000 nieuwe vakmensen nodig die de leegloop gaan opvangen. Er is dus dringende behoefte naar de nieuwe generatie.

In deze reeks video’s wordt de huidige situatie van de ambachtseconomie uitgelegd en wordt er gekeken naar de opleidingskant en naar de toekomst. Staat de nieuwe generatie wel klaar? Minister Jet Bussemaker trekt op jaarbasis 75 miljoen euro uit voor de toekomst van de ambachtsopleidingen. Sommige kleinschalige opleidingen zijn erg duur om in leven te houden. Wanneer na onderzoek blijkt dat deze opleiding daadwerkelijk van belang is voor het land, dan krijgt de opleiding een bedrag om het geheel rendabel te blijven houden.

Verschillende mensen laten hun licht schijnen op enkele vragen in: De toekomst van het ambacht.

Bekijk hieronder de teaser van De toekomst van het ambacht.

Meer informatie is te vinden op http://nemethymichael.wix.com/toekomstvoorambacht